storkvadrat.blogg.se

SANDRA

varför gör man gbp?

Publicerad 2015-08-31 00:01:58 i Gastric Bypass,

Frågan kanske många ställer sig är; varför gör man en gastric bypass? Enligt många så är det "fusk" att göra en magsäcksoperation. Jag kan säga er att det är inget fusk, det är en kamp, en ständig kamp man har med sin kropp, varje dag. Det är inte en dans på rosor utan varje dag måste man tänka på vad man äter, ständigt. Man kan inte äta för fort och inte med för många timmars mellanrum. Inte för fett, inte för mycket socker. Det är ett ständigt tänkande och jag får jätte lätt dumping om jag ätit för fort eller för mycket, för mycket fett eller socker. Vissa gånger funkar pannkakor och ibland gör det inte det. 
 
Så varför gjorde jag en sån här operation? Innan jag blev gravid gick jag in i väggen och fick ta ett år av från skolan. Jag mådde så dåligt, det var mycket med skolan, hemma, med precis allt. Jag fick utskrivet antideprissiva och hade en lång diskution och blev bollad fram och tillbaka inom vården. Under graviditeten gick jag upp nästan 25kg och efter åt hängde huden och jag mådde ännu mer  dåligt än tidigare. Jag ville inte gå ut, inte umgås med någon, bara vara hemma och ligga i sängen hela dagarna. Jag bara sov och tittade på film. Jag klarade helt enkelt inte att resa mig upp själv och ta tag i mitt liv. Jag försökte gång på gång med olika metoder men jag var så långt nere och min livsglädje låg verkligen i botten. Det spelade ingen roll om jag verkligen försökte så var det alltid något som drog ner mig och gjorde att jag grät och gav upp istället för att använda tårarna för att kämpa hårdare. 
 
Att göra en gastric bypass har varit det bästa valet jag någonsin gjort i hela mitt liv. Varje dag tampas jag med mig själv och min kropp, men det är en fight värt att ta för att må bra och känna sig lycklig!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela